دستیابی به یک ایده کسب و کار عالی

دستیابی به یک ایده کسب و کار عالی
دستیابی به یک ایده کسب و کار عالی

دستیابی به یک ایده کسب و کار عالی

همه ما در دنیای تجارت به فکر شروع کسب وکار خود هستیم. در بسیاری از مواقع ما عزم کافی برای شروع یک کسب وکار را داریم. آماده صحبت با رئیس کنونی مان برای استعفا هم هستیم، اما یک مشکل اساسی ما را عقب می راند: ما نیاز به یک ایده برای کسب وکار مستقل مان داریم. بدون تردید شروع فعالیت مستقل در دنیای امروز بدون داشتن ایده مناسب و برنامه ای دقیق امکان پذیر نیست. به همین خاطر تا زمانی که ایده مناسبی پیدا نکرده ایم، خروج از شغل فعلی اقدام منطقی نخواهد بود.

به طور معمول ما ایده های کلی برای شروع کسب وکار در یک صنعت مشخص را داریم. به عنوان مثال، شاید شما همیشه نسبت به توانایی تان در آشپزی خوش بین بوده اید. برای همین به طور مداوم به تاسیس یک رستوران فکر می کنید. مسئله اصلی در اینجا تاسیس یک رستوران نیست. برعکس مشکل اصلی انتخاب نوع رستوران مورد نظر است. آیا شما باید به سراغ تاسیس یک کافه ساده همراه با منو غذاهای سبک بروید؟ یا شاید هم یک رستوران کوچک اما حرفه ای در زمینه پخت غذاهای محلی؟ احتمال اینکه شما به این موضوع چندان فکر نکرده باشید، بسیار زیاد است. اگر اینگونه است، شما تنها نیستید. خیل عظیمی از افراد اگرچه مدام از ایده های کسب وکارشان صحبت می کنند، اما به درستی و با دقت آنها را مورد بررسی قرار نداده اند.
بدون تردید ناآگاهی از کم و کیف ایده کسب وکارمان یک مزیت نیست. با این حال امر نادری هم در دنیای کسب وکار محسوب نمی شود. صرف نظر از برخی ایده های افسانه ای، شمار بسیار زیادی از کارآفرینان بزرگ هم از همان ابتدا نسبت به ایده کسب وکارشان اطلاع کافی نداشته اند. چنین افرادی بیشتر در طول مدیریت و توسعه شرکت شان به فکر ارتقای ایده اصلی آن افتاده اند. البته این به معنای بی خیالی و شروع به فعالیت بدون هرگونه احتیاط و ترسی نیست. گاهی اوقات بدون ترس از سرنوشت برندمان کارها با مشکل مواجه خواهد شد. قصد من از بیان این مطلب افزایش روحیه و انگیزه شما در راستای یافتن ایده مناسب کسب وکارتان است.

اگر شما هنوز نمی دانید قصد پیگیری چه ایده کسب وکاری را دارید، هنوز هم خیلی دیر نشده است. فقط باید چند نکته مهم را مد نظر داشته باشید. در ادامه این مساله تلاش من بیان و بررسی نکات پیرامون یافتن ایده مناسب کسب وکار خواهد بود.

 


گام اول: خلاقیت تان را شکوفا کنید

لازمه راه اندازی یک کسب و کار موفق استفاده از خلاقیت است. به این منظور باید الگوهای موفق را مد نظر داشته باشیم. بدون تردید یکی از راهکارهای خلق ایده های جذاب مشاهده و بررسی سایر ایده های موفق است. به این ترتیب ذهن ما با ساز و کارهای رایج در پردازش ایده های کسب وکار آشنا خواهد شد.

امروزه به لطف توسعه تکنولوژی شبکه های اجتماعی در دسترس همه افراد قرار دارد. برندهای مختلف نیز از هر صنعتی برای جلب نظر مخاطب در پلتفرم های مختلف آنلاین فعالیت می کنند. یکی از راهکارهای ساده و در عین حال تاثیرگذار برای شناخت ایده های مختلف کسب وکار مراجعه به همین شبکه های اجتماعی است. بررسی فعالیت برندهای مرتبط با حوزه تخصص مان و مشاهده ترندهای برتر کسب وکار ایده های مناسبی را در ذهن ما قرار خواهد داد.

اگر قصد شروع کسب وکار در صنعتی خاص را دارید، باید تا جای ممکن اطلاعات تان را از آن صنعت افزایش دهید. به عنوان مثال اگر قصد تاسیس یک رستوران را دارید، سری به مجله های حوزه آشپزی و رستوران داری بزنید. همچنین جمع آوری اطلاعات پیرامون نحوه شروع کار در این حوزه نیز ضروری خواهد بود. برای این کار گفت وگو دوستانه با سرآشپز یا صاحب رستوران های بزرگ ایده مناسبی خواهد بود.

به طور کلی هیچ گاه نمی توان فهمید یک اید مناسب چطور یا کجا به ذهن ما خواهد رسید. به همین دلیل باید تا جای ممکن خودمان را نزدیک به صنعت مورد علاقه مان نگه داریم. به این ترتیب احتمال یافتن ایده ای جذاب و خلاقانه افزایش می یابد. اگر در زمینه رستوران داری فعال هستید و قصد توسعه کار خود را دارید، بهترین ایده مشاهده نحوه فعالیت رقبای اصلی تان است. به این ترتیب ایده های مناسبی در زمینه بهبود وضعیت کسب وکارتان به دست خواهید آورد.

گام دوم: ضرورت توجه المان های دوست داشتنی برندها

پیش از اینکه بیشتر به بررسی موضوع فعلی مقاله بپردازیم، چه نکته مشترکی میان برندهای مورد علاقه شما وجود دارد؟ شاید شما به برند آمازون علاقه مند باشید، اما دلیل آن چیست؟ به احتمال زیاد ساده سازی فرآیند خرید دلیل اصلی بسیاری از ما برای علاقه به این برند دوست داشتنی محسوب می شود. شاید هم شما به ساندویچی محلی شهرتان علاقه مند باشید. در این مورد صمیمیت کارکنان و شناخت دقیق شان از شما می تواند پایه های علاقه تان را شکل دهد. در هر صورت کسب وکارهای محلی شناخت بسیار بهتری، در مقایسه با برندهای بزرگ، نسبت به مشتریان شان دارند. ماجرا در مورد بوتیک لباس فروشی مورد علاقه ما نیز به همین ترتیب است. در بسیاری از موارد افراد دلایل کاملا موجهی برای علاقه مندی به برندهای خاص دارند. به عنوان یک کارآفرین جویای فرصت تاسیس کسب وکار باید همیشه نسبت به این انگیزه ها هوشیار باشید. توصیه من در اینجا یادداشت تمام این انگیزه هاست. به این ترتیب به هنگام تاسیس کسب وکارتان فهرستی کامل از ویژگی های دوست داشتنی در صنعت تان خواهید داشت. چنین فهرستی برند ما را از آزمون و خطا برای جلب نظر مشتریان خلاص خواهد کرد. این امر به معنای رشد پیشرفته و بدون دردسر کسب وکارمان در مراحل نخست فعالیت است.

از این به بعد وقتی نسبت به برندی خاص احساس علاقه کردید، دلیل آن را جست وجو کنید. آگاهی از دلیل این احساس شما را در زمینه تاسیس کسب وکارتان یاری خواهد کرد.
گام سوم: فکر کردن پیرامون مشکلات پیش رو

در یک روز معمولی چه چیزهایی شما را ناامید می سازد؟ نیازی نیست المان ناامیدکننده شما چیز بزرگی باشد. حتی یک کار ساده که آرزو انجام راحت ترش را هم داشته باشیم، به عنوان ایده مناسب برای شروع کسب وکار محسوب می شود. اگر شمار کافی از سایر افراد نیز مانند شما فکر می کنند، ایده کسب وکار شما آماده بهره برداری خواهد بود. به طور معمول مشکل بسیاری از کارآفرینان ناآگاهی از مشکلات مردم است. بدون تردید هر کسب وکاری باید با هدف رفع یکی از مشکلات مردم پا به عرصه بگذارد. حال اگر ما هدف اصلی از کسب وکارمان را ندانیم، به هنگام تعامل با مشتریان دچار مشکلات فراوان خواهیم شد.

فرض کنید خانواده شما علاقه فراوانی به سوشی دارد. با این حال در نزدیکی خانه تان هیچ رستوران دریایی وجود ندارد. نزدیک ترین رستوران دریایی نیز 50 کیلومتر با خانه تان فاصله دارد. در چنین وضعیتی اگر علاقه ای هرچند اندک به آشپزی دارید، راه اندازی یک رستوران دریایی ایده مناسبی خواهد بود. توجه داشته باشید که نیازی به داشتن تخصص کامل در یک حوزه نیست. فقط باید به اندازه کافی انگیزه داشته باشید. بقیه کارها با اندکی آشنایی بیشتر با حوزه کسب وکار مورد نظر حل خواهد شد.

اگر قصد رسیدن به ایده های کسب وکار بیشتری را دارید، به سراغ دوستان تان بروید. در گفت وگوهای دوستانه هدف اصلی شما باید کشف مشکلات افراد در زندگی شان باشد. به این ترتیب در موارد پرتکرار باید به فکر راه اندازی کسب وکاری برای غلبه بر مشکل مورد نظر باشیم.

گام چهارم: یادداشت ایده ها

تا اینجای کار ما ایده های بسیار زیادی برای کسب وکار خود گردآوری کرده ایم. اکنون نوبت به یادداشت آنها می رسد. سپس باید از دوستان، اعضای خانواده و همکاران فعلی مان در مورد ایده های مان نظرخواهی کنیم. به طور معمول دوستان ما ایده های جذابی در مورد کسب وکار آتی ما خواهند داشت. البته در این میان نباید ایده مان را برای هر کسی تعریف کنیم. در غیر این صورت احتمال اینکه برخی از آنها زودتر از ما ایده مان را عملی کنند، خواهد بود.

اخبار مشابه

رتبه: بد خوب
طراحی سایت: مهریاسان